Martinsons

Image

MARTINSONS

Korslimmad revolution

När Martinsons investerade 85 miljoner kronor i en ny produktionslinje för KL-trä skapade det helt nya möjligheter för Sveriges byggbransch. De korslimmade skivorna i trä används som stora färdiga byggkomponenter och underlättar såväl snabbt som hållbart byggande.

Utmaningen var att den allmänna kännedomen och kunskapsnivån om KL-trä var för låg hos målgruppen. Vi på Krux fick därför förtroendet att stärka positionen på byggmarknaden och bana väg för det nya byggmaterialet. Att skapa en korslimmad revolution, helt enkelt.

Revolutionens startskott var ett kommunikativt koncept som lanserades i samband med branschmässan Nordbygg och förstärktes med hjälp av såväl en handbok i KL-trä som insatser i andra kanaler. Idag är efterfrågan så stor att produktionen i fabriken går på maxkapacitet och Martinsons har en ledande roll inom det nya sättet att bygga.

”Krux har satt sig in vår bransch och förstått vad våra kunder efterfrågar. På så sätt har de kunnat hjälpa oss med en unik paketering som med facit i handen varit mycket lyckosam.”

Daniel Wilded, Produktägare

Image
Image
Image
Monterskiss
Image
 

Proguide KL-trä

För att göra det enklare att komma igång med KL-trä utvecklade vi tillsammans med Björnmamman det digitala projekteringsverktyget Proguide KL-trä. Tanken var att sänka tröskeln för nya användare av KL-trä och skapa bättre förfrågningsunderlag för att minska hanteringstiden för Martinsons egen personal.
 
Image
Referensfoto
Fotograf: Erik, Synlig.no
Image
 

Utbildningsturné

För att befästa Martinsons expertroll och fördjupa branschens kunskap genomfördes en utbildningsturné. Ett stort antal branschaktörer i några av Sveriges största städer bjöds in för att utbildas om materialets möjligheter och hur man bygger med det. Krux ansvarade för utbildningens innehåll och utformning i samarbete med Martinsons specialister. Bland annat producerades en 360-graders film, där man fick följa med på en rundvandring och lära sig mer om produktionen av KL-trä.
 
Invigning av fabriken
Fotograf: Patrick Degerman
Image
Image
Image
Fler uppdrag

Skills