Jimmy Nilsson ny vd på Krux

Image

Jimmy Nilsson ny vd på Krux


Jimmy Nilsson blir ny vd på varumärkesbyrån Krux, som har kontor i Skellefteå och Umeå. Han kommer närmast från en tjänst som Business Area Manager på Tromb, ett företag inom digital affärsutveckling.


Krux har inlett 2022 offensivt med två nya rekryteringar av en copywriter/projektledare och en kundansvarig. Nu är det också klart med en ny vd.

– Fantastiskt att se så många kvalificerade ansökningar. Det visar hur attraktivt Krux är idag. I slutändan var vi i styrelsen ändå eniga om att Jimmy Nilsson är rätt person att leda företaget när det nu ska ta nästa steg i utvecklingen. Han har gedigna kunskaper inom både ledarskap och sälj och har de senaste åren varit drivande när det gäller digital affärsutveckling. Som person har han ett framåtlutat driv, han är energisk och mån om att både medarbetare och kunder kommer till tals, säger Jimmie Säll, styrelseledamot i Krux.

Det händer mycket i regionen
Med allt som händer i regionen har Krux sett ökad efterfrågan från företag som vill stärka sitt erbjudande genom att använda varumärket som tillväxtmotor. Rekryteringen av ny vd är en viktig pusselbit i arbetet med att möta utvecklingen och ett viktigt steg i bolagets ambitiösa expansionsplan.

– Krux befinner sig på en spännande tillväxtresa. Det känns inspirerande att få vara med och bidra till den genom att hjälpa våra kunder att utveckla deras varumärken och göra fler och bättre affärer, säger Jimmy Nilsson.

Jimmy Nilsson har de senaste fyra åren varit Business Area Manager på snabbt växande Tromb och ansvarat för kontoren i Luleå och Skellefteå. Innan dess har han haft en rad ledande befattningar på olika bolag, bland annat Mockfjärds fönster och Snidex, med inriktning mot försäljning och affärsutveckling. Han har också drivit eget företag.

– Krux är ett lönsamt och aktat företag med många duktiga medarbetare, ett stort nätverk och många fina kundrelationer. Förutsättningarna för en fortsatt positiv utveckling är utmärkta. Jag hoppas kunna tillföra kraft genom mina erfarenheter inom digital affärsutveckling och försäljning samt kunna utveckla Krux tillsammans med roliga kunder och samarbetspartners.

Jimmy Nilsson tillträder i april och ersätter Jens Mårtensson, som arbetat på Krux i 23 år och varit vd sedan 2009.

– Jens väljer att sluta för att börja som affärsrådgivare på Almi. Han har under mer än två decennier varit en tongivande person hos oss. Krux hade aldrig varit det framgångsrika och stabila företag det är idag utan honom. Vi önskar Jens all lycka framöver, säger Mathias Gabrielsson, affärs- och varumärkesstrateg och delägare på Krux.


För mer information kontakta:

Jimmy Nilsson
Tillträdande vd Krux
0910-711720
jimmy.nilsson@krux.se

Jimmie Säll
Styrelseledamot Krux
0910-58 59 56
jimmie.sall@repay.se

Mathias Gabrielsson
Affärs- och varumärkesstrateg Krux
070-511 69 09
mathias.gabrielsson@krux.se

Krux är ett konsultföretag i gränslandet mellan affär, marknad och organisation. Med ett 10-tal medarbetare i Västerbotten hjälper bolaget andra företag och organisationer att göra fler och bättre affärer.